דבש אורגני


אנחנו תומכים בסביבה אורגנית וירוקה ככל שאפשר, לכן גם תצורות הכוורת שלנו הן אורגניות וברמת איכות הגבוהה ביותר שניתן להפיק.

דבוראים מיקצועיים  מאכילים את הדבורים לאורך השנה,  בסוכר לבן,  כדי להגדיל את כמות הדבש שהדבורה מייצרת באופן טבעי ולהגדיל את הרווחים.

הדבורה אינה מייצרת את הדבש לאדם באופן טבעי אלא למחייתה, כדי שתוכל לשרוד. (כמו שפרה אינה מייצרת חלב לאדם, אלא לעגל שלה). 

כאשר הדבוראי מוציא דבש מהכוורת, ומשאיר את הדבורה ללא אנרגיה לחודשי החורף הקרים, או לחודשי הקיץ הלוהטים (בהם שום צמח או פרח לא נותנים צוף), חייב הדבוראי לתת מקור אנרגיה חלופי.

דבוראים מקצועיים ממיסים סוכר לבן במים חמים ומאכילים את הדבורים.

כמו שהסוכר הלבן אינו בריא לבני האדם, כך גם אינו בריא לדבורים.

בהאכלת דבורה בסוכר לבן, בכל כמות (קטנה או גדולה), יש פגיעה ישירה בכושר החיסוני של הדבורה. לכן, הדבורה אינה מתגוננת בצורה עצמאית מול טפילים חיצונים ומחלות.

הטפיל הידוע ביותר כיום, הוא קרצייה בשם אקרית הוורואה אשר ממיתה את המושבה כולה, בהיעדר היכולת להגן על עצמן באופן טיבעי.

הדבוראים מכניסים לכוורות חומרים כימיים, אשר גורמים לתמותה של הטפיל, אך חומרים אלו נכנסים גם לדבש.

קיימת בשוק הצרכני דרישה לדבש שלא מתגבש ושנשאר נוזלי כל הזמן.

ההתגבשות היא תהליך טבעי של הדבש, כשהטמפרטורה יורדת מתחת ל 30 מעלות.

לתוצאה זו מגיעים הדבוראים על ידי חימום הדבש לטמפרטורות גבוהות. חימום הדבש בזמן תהליך הרדייה, מאפשר הוצאת כמות גדולה יותר של דבש, ובזמן  קצר יותר.

חימום הדבש פוגע ב 80% מהחומרים הטבעיים הטובים שיש בו, ומשאיר רק את הגלוקוז מהול במים.

הדבורים שאנו מגדלים לא מקבלים סוכר לבן בכלל !
ואנחנו לא מחממים את הדבש בשום שלב.
כמו כן, הדבורים שאנחנו מגדלים נמצאות בסביבה ללא הדברה (אזורים חקלאים).

להזמנת דבש אורגני

רוני: 050-6968412

עדי: 050-9903654